Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на приватност. Законот треба да ги заштити од напади на нивниот начин на живот, нивното име, нивните семејства и нивните домови."
Член 15, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Извештаи од истражување

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

ПРЕЗЕМИ ОВДЕ

Компаративна Анализа на состојбата со учество на децата и младите во образовниот процес - ЕУ, регионални и домашни практики

 

Проект: „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“

Август, 2014 година

Резултати од мониторингот врз спроведување на Конвенцијата за правата на детето во Република Македонија за 2013 година


Проект „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Р. Македонија“

 Јули, 2014 година

ПРЕЗЕМИ ОВДЕ

Резултати од годишниот мониторинг врз спроведувањето на Конвенцијата за правата на детето во Р. Македонија 

 

Проект „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Р. Македонија“

 Април, 2013 година

ПРЕЗЕМИ ОВДЕ


Финален Извештај: Спроведување на препораките од завршните забелешки за Конвенцијата за правата на детето во Македонија

 

Проект „Мониторинг на детските права во Македонија“

 Март, 2012 година

ПРЕЗЕМИ ОВДЕ

 



Спроведување на правото на учество на децата во донесувањето одлуки во училиштата и локалните заедници

 

Проект „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Р. Македонија“

 Декември, 2011 година

ПРЕЗЕМИ ОВДЕ

 

Проект: Креирање на Локални Младински Стратегии - 2011 година

    

_________________________________

Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Република Македонија - 2010 година

_________________________________

Проект: Истражување на младинските трендови во Република Македонија - 2010 година

Анализа: Младинските потреби и младинското организирање во Република Македонија

_________________________________

Проект: Анализа на домашната и европската легислатива која го уредува статусот на младите - 2010 година

Компаративна анализа на домашната и европската легислатива која го регулира статусот на младите

_________________________________

 

Проект: Локални Младински Стратегии - 2010 година

_________________________________

 

Проект: Учество на младите во процесите на креирање политики на локално ниво - 2009 година

Учество на младите мажи и жени во процесите на креирање политики на локално ниво

_________________________________

 

Алтернативен Извештај за спроведувањето на Конвенцијата за правата на детето во Република Македонија - 2009 година

Алтернативен Извештај за спроведувањето на Конвенцијата за оравата на детето во Република Македонија

_________________________________

Последно освежено на Среда, 14 Октомври 2015 10:01

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

СЕГА во медиумите

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30