Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да се среќаваат и пристапуваат кон групи и организации доколку ова не спречува други луѓе да ги уживаат своите права."
Член 16, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Интеркултура

  • PDF
  • Печати
  • Е-поштаадреса: "Бутелска"  бр. 2/7 - 1000 Скопје
телефон/факс: 02 3229 149;
E-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ; Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Web: www.interkultura.com.mk

  


Визија:
ИНТЕРКУЛТУРА - организација за културна соработка е препознаена и респектирана организација, која успешно работи на решавање на потребите и приоритетите на младите,промовира интеркултурен дијалог, делува на локално, национално и меѓународно ниво.

Мисија:
Континуирана работа за решавање на потребите и приоритетите на младите и промовирање на интеркулутрен дијалог.

Организација за културна соработка ИНТЕРКУЛТУРА е основана кон крајот на 1997 година и официјално е регистрирана во 1998 година.

Во моментов, организацијата е активна на локално и национално ниво, но во исто време сме претставени и дејствуваме на меѓународно ниво. Главна цел на организацијата е промовирање на младинската работа, преку неформалното образование, како и промовирање на културата на сите етнички заедници кои што живеат во Македонија преку:

  • Активно учество на младите во процесот на донесување на одлуки на локално и национално ниво
  • Меѓукултурен дијалог на национално и меѓународно ниво
  • Меѓурелигиски дијалог
  • Заштеда на енергија и намалување на ефектите од климатските промени
  • Толеранција и ненасилно разрешување на конфликт
  • Намалување на невработеноста и социјална интеграција на младите

Последно освежено на Четврток, 26 Јануари 2012 15:06

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

СЕГА во медиумите

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30