Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да мислат и да веруваат во што сакаат, и да ја практикуваат својата вероисповест, доколку со тоа не спречуваат други луѓе да ги уживаат своите права. Родителите треба да им даваат насоки на своите деца по овие прашања."
Член 14, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Институт за развој на заедниците

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта
адреса: Љубо Божиновски 82 - 1200 Тетово
телефон/факс: 044 340 677;
E-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ; Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ; Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ;
Web: www.irz.org.mk

 

 


МИСИЈА

Институтот за развој на заедницата е невладина и непрофитна организација која работи на меѓуетничко разбирање и толеранција, зајкнување на капацитетите на индивидуалци, организации и институции, како и подобрување на условите за живеење и стандардот на живот на граѓаните.

Искуството на ИРЗ се базира на 15 години работа во заедницата, одговарајќи на потребите на граѓаните и помагајќи да се надминат предизвиците.

Најзначајните резултати што ИРЗ ги има постигнато досега:

  • Основање на УНЕСКО Клуб - Тетово. Промовирање на вредностите на УНЕСКО со општините со мешано етничко население во Република Македонија.
  • Намалување на невработеноста преку спроведување на програмите за самовработување.
  • Спроведување на програмите за добивање приходи со цел достигнување само - одржливост.
  • Учество и регионална координација на мрежата на невладини организации основана со цел да го следи процесот на разоружување во регионите на Тетово и Гостивар.
  • Имплементатор на програми за генерирање на приход за зголемување на самоодржливоста.
  • Директно посредување во вработувањето на 30 млади луѓе.

Изминатитот период, ИРЗ се докажа како организација која пто има капацитети, знаење, искуство и експертиза за мобилизација на човечки и технички ресурси, но и како организација која што успеала да воспостави локално партнерство помеѓу различните структури во општеството наоѓајки решение за проблемите на граѓаните.

Последно освежено на Четврток, 26 Јануари 2012 15:05

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

СЕГА во медиумите

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30