Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на образование. Дисциплината во училиштата треба да го почитува човечкото достоинство на децата. Основното образование треба да биде бесплатно."
Член 28, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Младински Форум ОКО

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

 


адреса: ул. Пролетерски Бригади 37/1/1/2; 6330 Струга
телефон/факс: 046 789 360;
E-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите  
Web: www.youthforumeye.org.mk

 Младински Форум ОКО е организација со долгогодишно искуство, основана во 2001 година, и работи во неколку области со цел да се доближат европските вредности до македонските млади:

  • Човекови, граѓански и економски права
  • Жени, Млади и малцинства
  • Етничка толеранција и ненасилно разрешување на конфликти
  • Владеење, застапување и неформално образование
  • Екологија и подигнување на свеста за заштита на животната средина
  • Демократија и граѓанско општество

Нашата цел е да инспирираме и поттикнеме позитивни социјални и економски промени, и нашето време го насочуваме за ефикасна реализација на тие идеи. Ние се водиме од нашите организациски вредности: промовирање на неформалното образование за млади преку интеркултурно учење и активности за интеркултурна мобилност, промовирање на секторите за младинско вработување и национална, европска и меѓународна волонтерска активност на младите, развивање на свеста за европското граѓанство и димензија преку програми и проекти развиени за оспособување на младите луѓе.

Последно освежено на Четврток, 06 Јуни 2013 09:33

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

СЕГА во медиумите

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30