Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да кажат што мислат. Кога возрасните носат одлуки кои ги засегаат, децата имаат право нивните мислења да се земаат предвид."
Член 12, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Организација на жените на о. Свети Николе

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

 


адреса: Цветан Димов 14 - 2220 Свети Николе
телефон/факс: 032 444 620; 032 440 032
E-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Web: www.womsvetinikole.org.mk

  


 

Визија на организацијата:

Организација на жените на општина Свети Николе е лидер во женското движење и располага со човечки и технички капацитети кои можат да влијаат на подобрување на општата состојба на граѓаните во општината и во републиката.

Мисија на организацијата:

Организација на жените на општина Свети Николе работи на подобрување на условите за соодветна здраствена заштита на жените, децата и младите, активно вклучување на децата и младите во општествените текови на живеење, како и почитување и заштита на човековите права.

Цели на организацијата:

  • Подобра здравствена заштита на населението во Македонија
  • Подобрување на положбата на децата и младите во заедницата
  • Промовирање и почитување на човековите права и елиминирање на сите форми на дискриминација

Организација на жените на општина Свети Николе во периодот 2012 -2015 година работи на развивање и реализирање на следниве три програми:

  1. Здравствена програма
  2. Програма за деца и млади
  3. Програма за човекови права

Последно освежено на Вторник, 04 Јуни 2013 12:20

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

СЕГА во медиумите

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30