Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на образование. Дисциплината во училиштата треба да го почитува човечкото достоинство на децата. Основното образование треба да биде бесплатно."
Член 28, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

СЕГА ИЗБРАНА ЗА ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта

 

Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност ја избра Коалиција на младински организации СЕГА за Еуродеск Информативен Центар.

Еуродеск е бесплатен сервис за пласирање и дисеминација на информации, кои се достапни преку платформи за информирање и има за цел на младите луѓе и оние кои работат со нив да им обезбеди информации за можностите и мобилноста од Европските програми. Главна улога на Еуродеск информативните центри е реализација на активности и настани преку кои ќе се врши дисеминација на информации на национални и регионално ниво за можностите преку Европските програми.

Функцијата на Еуродеск Информативен Центар, СЕГА ќе ја реализира преку двата Младински Информативнни и Советодавни Центри ИНФО СЕГА во Прилеп и Кавадарци. СЕГА задно со своите младински информативни центри во Прилеп и Кавадарци ќе работат на:

 • Промовирање и дисеминација на европските информации за младите;
 • Соработка со други организации во полето на млади;
 • Редовна соработка преку интранет софтверот (прва класа) понуден од мрежата Еуродеск, прибирање на локални и национални информации насочени кон младите и кои имаат европска димензија;
 • Редовно објавување на релевантни информации на англиски и македонски јазик преку Младинскиот европски портал;
 • Навремена поддршка кон заинтересираните лица, размена на информации со центрите од другите земји, пристап до базата за партнери за Европските програми како и пристап до понуди и информации за вработување;
 • Дисеминација на услуги и информации во соработка со Еуродеск центарот во Македонија, а поврзани со Европските програми;
 • Организирање на настани/советувања/презентации или други активности за потенцијални корисници на регионално и локално ниво во соработка со Еуродеск центарот во Македонија;
 • Давање на постојана техничка помош;
 • Активно учество на тренинзи/семинари организирани од Еуродеск центарот на национално или мрежата Еуродеск на меѓународно ниво

Мрежата Еуродеск денес се состои од 34 национални партнери, кои имаат поддршка на координативната единица во лоцирана во Брисел (Еуродеск Брисел Линк) со повеќе од 1400 регионални и локални партнерски организации од цела Европа. Сите единици се меѓусебно поврзани преку интерна комуникациска мрежа, а воедно бесплатно и единствено само партнерите може да го користат.

Контактирајте не на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите или Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30