Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да мислат и да веруваат во што сакаат, и да ја практикуваат својата вероисповест, доколку со тоа не спречуваат други луѓе да ги уживаат своите права. Родителите треба да им даваат насоки на своите деца по овие прашања."
Член 14, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

За Проектот

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ИНФО КЛУБОТ ВО ШТИП

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Доколку имате желба да работите флексибилно и креативно, да работите со млади, имате визија за својот личен успех, сакате да стекните работни вештини, желба да покажете дека сте единствени, посветени, лојални, креативни, да организирате разни настани и да патувате, а сè со цел да ги информираме младите од Штип за можностите за вработување кои им се нудат, со внимание проследете го овој оглас заедно да креираме работни можности за сите!

Коалиција на младински организации СЕГА има потреба од ангажирање на 2 лица за работни позиции асистенти во ИНФО клубот Штип на пола работно време, за период од 6 месеци, со можност за продолжување. ИНФО клубот е лоциран во просториите на Универзитетот Гоце Делчев во Штип.

Главни одговорности на асистентите:

-           Анимирање на младите и организирање на информативни сесии (делење на флаери, поставување на постери, информирање лице в лице и сл.)

-           Организирање на информативни сесии и средби со бизнис заедницата во Штип, како и нивно водење и модерирање

-           Детално информирање на младите со Активните мерки за вработување при АВРМ

-           Присуство и активност на други локални настани на кои ќе се промовират услугите на Инфо клубот

-           Одржување на постојан контакт со останатите партнери, Центарот за вработување во Штип, УГД и УНДП

-           Одржување на проактивни релации со претставници на медиумите, со цел промовирање на работата на Инфо клубот

-           Спроведување на обуки на тема Биланс на компетенции и Кариерно насочување на студенти и средношколци во Штип

-           Организирање на Панел дискусии, саеми за вработување и други јавни настани

-           Пишување на извештај на неделна / месечна основа и доставување до координаторот на проектот од Коалиција СЕГА

-           Работно време на ИНФО Клубот е секој работен ден од 10-15 часот.

Потребни вештини:

-           Универзитетско образование или во завршни години на студии

-           Активно користење на MS Office

-           Одлични комуникациски и презентерски вештини

-           Искуство во организирање и спроведување на настани за млади (обуки, работилници, дискусии со млади, јавни настани) ќе се смета за предност

-           Креативност во пристапот, иницијативност, способност за работа во тим

-           Одлично познавање и употреба на англискиот јазик (говор и пишување)

-           Одговорно извршување на поставените задачи

Што нудиме?

-           Целосна програма за јакнење на капацитетите на асистентите во Инфо клубот

-           Стекнување на одлични вештини за работа и одлично работно искуство

-           Месечен хонорар од 150$ за скратено работно време (5 часа дневно) во периодот од октомври 2018 до мај 2019 година

-           Можности за посета на национални и интернационални настани (семинари, обуки, конференции, младински размени)

Заинтересираните кандидати треба да достават:

-           Мотивационо писмо

-           Кратка биографија (CV)

Целосната документација да се достави најдоцна до 01 септември 2018 година на e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Селектираните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју во рок од седум дена од завршувањето на огласот.

Дополнителни информации на телефон 048 429 390, или на e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

Оглас за работнo местo Асистент во Младински Информативен Центар ИНФО СЕГА Прилеп

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Коалиција на младински организации СЕГА има потреба од ангажирање на едно лице за работна позиција Асистент во Младинскиот Информативен центар ИНФО СЕГА Прилеп, на определено време (3 месеци) со можност за продолжување на работниот однос.

Потребните квалификации и искуства за работната позиција Асистент во ИНФО СЕГА вклучуваат:

           ·           Завршено високо образование или студенти во завршна година на студии; (предност ќе имаат кандидати на факултети од општествените дејности);

           ·           Активно користење на MS Office;

           ·           Одлични комуникациски и презентерски вештини;

           ·           Искуство во организирање и спроведување на настани за млади (обуки, работилници, креативни работилници со деца, дискусии со млади) ќе се смета за предност;

           ·           Креативност во пристапот, иницијативност, способност за работа во тим;

           ·           Одлично познавање и употреба на англискиот јазик (говор и пишување);

           ·           Одговорно извршување на поставените задачи;

           ·           Дополнителни комјутерски вештини: хостирање и ажурирање на web страна, познавање и работа со Corel, Photoshop, Publisher, InDesign, Front Page и слични компјутерски програми ќе се сметаат за предност.

Заинтересираните кандидати треба да достават:

- Кратка биографија CV (со фотографија);

- Мотивационо писмо;

- Потврда од факултет или копија од диплома за завршен факултет.

Целосната документација да се достави најдоцна до 10 септември 2018 година на е-маил:   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  или по пошта на поштенски факс: 166, 7500 Прилеп.

 Само селектираните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју во рок од седум дена од завршувањето на огласот.

Дополнителни информации на телефон 048 429 390, или на е-маил  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Last Updated on Monday, 03 September 2018 09:27

 

INFO SEGA Caravan" - WEEK OF CIVIL SOCIETY ORGANIZATIONS IN MACEDONIA"

  • PDF
  • Print
  • E-mail

 

 

On the occasion of the Civil Society Week, INFO SEGA Kavadarci together with the Coalition of Youth Organizations SEGA, organizes "INFO SEGA KARAVAN" in the center of the city (September 12, 2017).

Local youth had the opportunity to get information about the Erasmus + programme, the services of INFO SEGA, to be part of a creative corner, to convey their ideas and to organize a Living Library.

The idea is to present various services and opportunities that NGOs offer to the local community on the occasion of the "Civic Organizations Section", from 11 - 17 September 2017.

A series of events that promote the work of CSOs will be held throughout Macedonia.

This activity is part of the Civil Society Organizations supported by the USAID Citizens' Participation Program - a series of events that promote the work of CSOs in front of the wider public, with an aim to present various services and opportunities offered by non-governmental organizations to the local community, organized in the period from 11 to 17 September 2017 throughout the Republic of Macedonia.

 

 

Last Updated on Friday, 15 September 2017 20:28

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30