Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на квалитетна здравствена заштита, здрава храна и чиста животна средина."
Член 24, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Објави во медиуми

Доделена благодарница за успешна соработка помеѓу Коалиција СЕГА и ОУ ”Рампо Левката”-Прилеп

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта

 

Во неделата, на 13 септември 2015 година, во театарот “Војдан Чернодрински” свечено и со пригодна програма, подготвена од учениците и наставниците на самото училиште, беше одбележан патрониот празник на основното училиште “Рампо Левката” - Прилеп, а воедно јубилејно се прослави 50 години од постоењето на училиштето. По тој повод на прославата беа поканети и присуствуваа голем број претставници од институции и организации кои соработуваат со училиштето меѓу кои и Коалиција на младински организации СЕГА.

За време на прославата, директорката на ОУ ”Рампо Левката” свечено додели благодарница на Коалиција СЕГА за успешна соработка и придонес во севкупната работа на училиштето.

Коалиција СЕГА и ОУ ”Рампо Левката” својата соработка ја отпочнаа во 2011 година во рамките на проектот “Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Р.Македонија” поддржан од Детска Фондација Песталоци.

Последно освежено на Вторник, 15 Септември 2015 13:48

 

Медиумите за СЕГА - јуни 2014

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта
07 јуни 2014 - Младите од Македонија во Кавадарци дебатираа за глобални прашања

07 јуни 2014 - Трета Конференција на Македонскиот Модел на Обединети Нации во Кавадарци

08 јуни 2014 - Кавадарци беше домаќин на третата ММОН Конференција

09 јуни 2014 - ММОН Конференција - Кавадарци

11 јуни 2014 - National Conference of the Macedonian Model United Nations 

16 јуни 2014 - Македонски Модел на Обединети Нации 

21 јуни 2014 - Колумна: Дали некој ги слуша средношколците

Последно освежено на Четврток, 26 Јуни 2014 09:19

 

Медиумите за СЕГА - мај 2014

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта
26 мај 2014 - Info day for Children's rights

26 мај 2014 - Macedonian Model UN 2014

27 мај 2014 - Debate of Pupils' Organization at the Primary School Bratstvo Migjeni

29 мај 2014 - Meeting with parents' council of the High School Gjoce Stojceski

31 мај 2014 - Колумна: Вработување преку стратегија за млади

 

Последно освежено на Среда, 25 Јуни 2014 15:36

 

Медиумите за СЕГА - април 2014

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта
11 април 2014 - Младите не може да си го дозволат луксузот да не гласаат 
11 април 2014 - Организирана обука за децата правобранители од основните училишта
11 април 2014 - Гласај! Нека те слушнат! 
15 април 2014 - Кампања поддржана од МРТ - Излези и гласај, нека те слушнат!

15 април 2014 - Кампања поддржана од МРТ - Излези и гласај, нека те слушнат!

15 април 2014 - Кампања за поттикнување на младинското учество „Гласај! Нека те слушнат!“

15 април 2014 - Кампања за поттикнување на младинското учество „Гласај! Нека те слушнат!“

15 април 2014 - Кампања поддржана од МРТ - Излези и гласај, нека те слушнат!

Последно освежено на Среда, 25 Јуни 2014 15:32

 

Медиумите за СЕГА - Март 2014

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта
02 март 2014 - Обука за 15 деца правобранители во Струга

02 март 2014 - Деца правобранители се обучуваа во Струга

02 март 2014 - Деца правобранители се обучуваа во Струга

02 март 2014 - Обука за 15 деца правобранители во Струга

02 март 2014 - Спроведена обука за деца правобранители во Струга

02 март 2014 - Спроведена обука за деца правобранители

02 март 2014 - Во Струга втора по ред обука за деца правобранители

02 март 2014 - Обука за 15 деца правобранители во Струга

02 март 2014 - Во Струга втора по ред обука за деца правобранители

02 март 2014 - Обука за 15 деца правобранители во Струга

03 март 2014 - Кумановски основци на обука за правобранители

17 март 2014 - Во Струга завршна конференција на проектот „Млади без граници“ 
17 март 2014 - Утре во Струга завршна конференција на проектот „Млади без граници“
18 март 2014 - Младинските организации на Македонија и Албанија усвоија заедничка Декларација за прекугранична соработка
18 март 2014 - Младинските НВО од Македонија и Албанија ја официјализираа соработката
18 март 2014 - Младинските НВО од Македонија и Албанија ја официјализираа соработката

18 март 2014 - Во Струга завршна конференција на проектот „Млади без граници“

18 март 2014 - Младинските организации на Македонија и Албанија усвоија заедничка Декларација за прекугранична соработка
18 март 2014 - Младински организации од Македонија и Албанија усвоија Декларација за соработка

18 март 2014 - Завршна конференција на проектот „Млади без граници“

18 март 2014 - Младинските организации на Македонија и Албанија усвоија заедничка Декларација за прекугранична соработка
18 март 2014 - Конференција на проектот „Млади без граници“
22 март 2014 - Колумна: Младински активизам без граници

Последно освежено на Понеделник, 24 Март 2014 14:10

 

Страница 1 од 2

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

СЕГА во медиумите

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30