Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да добијат и споделат информации, доколку информациите не им наштетуваат ним или на други."
Член 13, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Активности на СЕГА 2007

„МЛАДИТЕ ВО ЗАШТИТА НА ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС“

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта

Проект на Коалицијата СЕГА за поддршка и јакнење на младинскиот сектор во Источниот дел на Р. Македонија

Коалицијата на младински организации „СЕГА“, со поддршка од NED – National Endowment for Democracy, во следните седум месеци ќе го реализира проектот „Младите во заштита на јавниот интерес“ со цел да ги зајакне капацитетите на младите и младинските организации во источна Макединија и да го охрабри вклучувањето на младите во решавање на локални и регионални проблеми и прашања коишто нив ги засегаат.

 

Последно освежено на Четврток, 03 Март 2011 18:21

Повеќе...

 

Извештај од конференција

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта

Младинска Конференција за утвдрдување на приоритетните акции за имплементација на Националаната стартегија за млади на Република Македонија

Со цел да се одредат приоритетните акции за имплементација на Националната Стратегија за млади и да се предложат членови на Националниот Управувачки Комитет на 26.09.2007 година беше организирана Младинска Конференција за утврдување на приоритетните акции за имплементација на НСМ во хотел Континентал Скопје од 10.00-18.00 часот.

Преземи го целиот извештај

Последно освежено на Четврток, 03 Март 2011 18:22

Повеќе...

 

ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИИ

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта

Интегрирање на родова перспектива во младинска политика Овој проект го имплементира Коалицијата на Младински Организации СЕГА заедно со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија. Проектот е финансиран од УНИФЕМ, Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија и Коалицијата на младински организации СЕГА.

Преземи апликација (DOC - 454 kb)

Последно освежено на Четврток, 03 Март 2011 18:22

Повеќе...

 

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕ

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕТО
ЗА ПОЗНАВАЊЕТО НА МЛАДИТЕ СО НСМ И КОАЛИЦИЈАТА СЕГА

Коалицијата на младински организации СЕГА е организација која ја сочинуваат 17 полноправни и 10 придружни организации-членки. Членките на коалицијата се од различна географска и етничка позадина. Коалицијата на младински организации “СЕГА“ неформално е формирана на 20 Јануари 2004 год. а на 27 септември 2004 година е донесена одлука за формално регистрирање на Коалицијата како здружение на граѓани.

СЕГА е одржлива и развиена младинска фондација која делува на локално, национално и регионално ниво, долгорочен и сериозен партнер во имплементацијата на младински програми заедно со младите, НВО-и, државните институции и бизнис секторот. Таа континуарно работи на застапување и лобирање на младинската политика на Р.М, ги поврзува и јакне младите со цел подобрување на нивната општа состојба.


Преземи го целосниот Извештај од истражувањето (PDF - 538 kb)

Последно освежено на Четврток, 03 Март 2011 18:22

 

Означен почетокот на проект

 • PDF
 • Печати
 • Е-пошта

PressВрз основа на Стратешкиот План на Коалицијата СЕГА, стратешка определба I, Воспоставување на Стратешко Партнерство со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, Коалицијата СЕГА изготви проект со кој ќе се делува во процесите на започнување со имплементација на Националната стратегија за млади на Република Македонија. За таа цел на 05.07.2007 год. се потпиша Меморандум за Соработка со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија за воспоставување на стратешко партнерство при изготвување на Акционен План за Имплементација на Националаната Стратегија за Млади на Република Македонија.

Последно освежено на Четврток, 03 Март 2011 18:23

Повеќе...

 

Страница 1 од 4

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

СЕГА во медиумите

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30