Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да се среќаваат и пристапуваат кон групи и организации доколку ова не спречува други луѓе да ги уживаат своите права."
Член 16, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Следење и спроведување на НСМ

Спроведување на Националната Стратегија за Млади на РМ

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

Програмата „Спроведување на Националната Стратегија за Млади на Република Македонија“ започна со имплементација во првата половина на 2010 година со формирање на Работна група - Тело за следење на спроведувањето на НСМ, кое е составено од 5 членови (претставници од Министерствата при Владата на Републлика Македонија, Коалиција СЕГА и Агенција за млади и спорт) кои се одговорни за следење на спроведувањето на приоритетите од НСМ.

Фокусот на нашето делување во првата половина од 2011 година ќе биде насочен кон лобирање за зголемување на бројот на членови во работната група, со цел да се вклучат претставници од сите Министерства кои се одговорни за имплементацијата на АП од НСМ. За таа цел веќе на првиот состанок на работната група за следење на спроведувањето на НСМ ќе се дискутира за нејзино проширување на 12 – 15 членови. На истиот состанок ќе биде презентирана матрицата за следење на Националната Стратегија за Млади за приоритетот Младинско Учество.

Работната група ќе биде одговорна за координирање и спроведување на системот за следење во 2011 и 2012 година.

Последно освежено на Петок, 14 Октомври 2011 12:07

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Анкета

Дали сметате дека Владините мерки за вработување ќе ја намалат младинската невработеност?
 

Коалиција на младински организации СЕГА е:

организација
членка на:
организација
соработник на:

придружна
организација
на:

Календар на активности на СЕГА

October 2018 November 2018 December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30