Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на образование. Дисциплината во училиштата треба да го почитува човечкото достоинство на децата. Основното образование треба да биде бесплатно."
Член 28, Конвенција за правата на детето

Home

FINAL CONFERENCE- “OPEN DOOR-FOR YOUTH BY YOUTH”

  • PDF
  • Print
  • E-mail

10.10.2017, in hotel Arka was held a Final Conference of the project: Fostering social inclusion through employability enhancement “Open door - for youth by youth”, supported by the European Union through the second grants scheme of the IPA4 component with a specific purpose for social inclusion.

At the event were presented project’s activities in a form of multimedia edition, together with project’s achievements in promoting the employability of the socially vulnerable categories of young people

The project “Open door-for youth by youth” had an aim to facilitate the social inclusion of young people from vulnerable groups by creating equal opportunities for access to the labor market and improving their employability by developing and upgrading their skills in order to get involved in the labor market and fully integrate in the society.

“With this project 4 Youth Info Career Centers were established  in Prilep, Bitola, Shtip and Skopje, where a team of 20 trainers from the Centers for Social Work and CSOs conducted training  for career counseling and guidance of 126 young social assistance beneficiaries, as well as young people who are taken care of in public institutions by applying the methodology of career guidance and the balance of competences following the example and the experience of Republic of Slovakia and then preparing individual plans for personal career development.  15 young people implemented their individual career plan and changed their status form social assistance beneficiaries to employed people. Two of them were employed by the same employer where they attended an internship within the project”- stated Mr. Zoran Ilieski, Executive Director of Coalition SEGA and the manager of the project.

Additionally, with this project 60 social cards were prepared for young people who were taken care of in institutions, and "Study needs analysis: social inclusion of vulnerable groups by creating equal opportunities for access to the labor market" was prepared.

The project “Open door- for youth by youth” was implemented over a period of 22 months in Prilep, Bitola, Shtip and Skopje. 

The project Fostering Social inclusion through employability enhancement "Open door for youth by youth" is financed by EU

 

TRAINING: “PLANNING AND MANAGING ADVOCACY CAMPAIGNS”

  • PDF
  • Print
  • E-mail

From 22-24 of September 2017, in hotel Ambient, Struga,“Training on planning and managing advocacy campaigns” was held for the members of the Youth Council of Gazi Baba municipality.

The participants of this training had the opportunity to acquire skills and techniques for the preparation and implementation of advocacy and lobbying campaigns in order to contribute towards improving their ability to act during the work of the council of Gazi Baba municipality.

During the training various methods were used: role play, small group work, case studies and presentations through which the participants will acquire skills and different techniques to practice the knowledge acquired.

The second part of the training was devoted to the preparation of an advocacy campaign under the Action Plan for implementing the Strategy for youth in Gazi Baba municipality.   The members were divided into teams and worked in the preparation of various advocacy campaigns.

This training is part of the project “Training and promotion of Youth Council of Gazi Baba municipality, supported by the municipality itself. 

 

ЗАПОЧНА НОВ ПРОЕКТ ЗА ЈАКНЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА МЛАДИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

  • PDF
  • Print
  • E-mail

 

Од 01 октомври 2017 година Коалиција СЕГА започна со спроведување на проектот „Зајакнување на младинската вклученост во локалните заедници“ (Strengthening Youth Engagement in Local Communities). Проектот е во рамките на Проектот за Граѓанско Учество кој го спроведува Ист Вест Менаџмент Институт (East West Management Institute - EWMI) во партнерство со четири локални граѓански организации: Фондација за интернет опшество „Метаморфозис“, Асоцијација за демократски иницијативи (АДИ), Фондација отворено опшество - Македонија (ФООМ), и Национален младински совет на Македонија (НМСМ), финансиски поддржан од УСАИД.

Главната цел на проектот е да се зголеми влијанието на младинските организации кон граѓанското учество во процесите на донесување одлуки на локално и национално ниво, со што ќе се придонесе кон подобрување на статусот и добросостојбата на младите луѓе во државата. Главната цел ќе биде постигната преку следните резултати на проектот: 1) Развиена и применета иновативна алатка за детектирање на младински потреби, со фокус на граѓанско учество, 2) Зајакнато знаење и вештини на младинските организации да ги адресираат актуелните потреби на младите луѓе, 3) Подобрено разбирање за младинското учество во локалната заедница. Проектот ќе воведе Индекс за Младински Развој во Македонија, како нова и иновативна алатка за адресирање на потребите на младите на сите нивоа. Активностите ќе овозможат вклучување организациите членки во своите локални заедници.

Проектот ќе се спроведува во период од 01 октомври 2017 – 30 септември 2020 година, со вкупен буџет во висина од 113.125,00 УСД.

Last Updated on Wednesday, 18 October 2017 14:59

 

Page 1 of 48

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

Contact us

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

September 2017 October 2017 November 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31