Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да кажат што мислат. Кога возрасните носат одлуки кои ги засегаат, децата имаат право нивните мислења да се земаат предвид."
Член 12, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Home

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО

 • PDF
 • Print
 • E-mail

     

Коалиција на младински организации СЕГА во партнерство со Совет за превенција на малолетничка деликвенција-Кавадарци, Македонски центар за граѓанско образование–Скопје, Здружение на граѓани “Мајка”-Куманово, Ромски Ресурсен Центар-Скопје, Центар за едукација и развој-Теарце, а со поддршка на Детската фондација Песталоци, во рамките на проектот “Промоција на детските права и интеркултурна комуникација”, реализираат низа настани за одбележување на Светската недела на детето.

Под мотото “Сите деца со исти права! За подобро утре!”, од понеделник 5ти октомври па се до 11ти октомври ќе се реализираат повеќе локални акции кои се создадени од четириесет и две деца од различни националности од Прилеп, Теарце, Тетово, Скопје, Струмица, Куманово и Кавадарци, кои беа учесници на вториот Летен камп 2015 во Струга, кој исто така се реализираше во рамките на проектот “Промоција на детските права и интеркултурна комуникација”.

Распоред на активностите дел од кампањата “Сите деца со исти права! За подобро утре!”:

  

  

 

 

 

Last Updated on Thursday, 08 October 2015 13:35

 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ ВО КОАЛИЦИЈА СЕГА

 • PDF
 • Print
 • E-mail


Коалиција на младински организации СЕГА има потреба од ангажирање на лице за работна позиција во Прилеп: Административен асистент на определено време.

Потребните квалификации и искуства за работната позиција Административен асистент вклучуваат:

 • Диплома за завршено високо образование;
 • Одлично познавање и употреба на англискиот јазик (говор и пишување);
 • Активно користење на MS Office;
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Чувство на одговорност во извршувањето на поставените задачи;
 • Креативност, самоиницијативност и способност за работа во тим;

Главни одговорности:

 • Водење на административното работење на канцеларијата вклучително и архивско работење;
 • Превод на документација од Англиски на Македонски и обратно;
 • Комуникација и координација со организации членки на Коалиција СЕГА и меѓународни организации;
 • Логистичка поддршка на секојдневната работа во канцеларија.

Заинтересираните кандидати треба да достават:

 1. Мотивационо писмо
 2. Кратка биографија (вклучително и фотографија)

Кандидатите кои доставиле непотполна документација нема да бидат земени во предвид.

Предност имаат кандидатите кои имаат завршен факултет за англиски јазик, судски преведувачи како и искуство во граѓански организации во пишување и спроведување на проекти и активности.

Целосната документација потребно е да се достави најдоцна до 30 септември 2015 година на адреса ул. Цар Самоил бр. 5 Прилеп, (матично, прв кат - до Средното економско училиште) или по е-маил:   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  со назнака „Апликација за административен асистент“. 

Само селектираните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе бидат контактирани и повикани на интервју.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации обратете се на телефон 048 429 390 или на е-маил:   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   

 

THE INTERCULTURAL EXCHANGE IN THE CHILDREN VILLAGE PESTALOZZI IS ONGOING

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Fourty participants from five primary schools from Macedonia (Kavadarci, Tetovo, Prilep, Kumanovo and Debar) are part of the ninth intercultural exchange in the Chilren village Pestalozzi in Trogen, Switzerland as part of the cooperation among Coalition of youth organizations SEGA and the Children Foundation Pestalozzi.

This exchange will be implemented in the period of 15 days filled with everyday activities. The aim of this exchange is the particiapants for acquire knowledge and skills and to be introduced with the children rights, mutual understaning and respect. Everyday from 09:00 a.m till 05:00 p.m the participants will be introduced with the principles of the multicultural dialogue and communication, tolerance and the values among the different cultures. As part of this intercultural exchange are participants from Switzerland that will follow the programme for five days together with the participants from Macedonia.

Within the intercultural exchange the partcipants during the weekends will have opportunity to visit the landmarks and beauties of Switzerland. This weekend they visited Zurich, the biggest waterfalls in Europe –Rhine falls, the science museum Tehnorama, and the next weekend they will visit the city of Lucerne and the mountain Santis.

 

Page 45 of 62

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ЛЕТЕН КАМП ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

May 2018 June 2018 July 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30