Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да се среќаваат и пристапуваат кон групи и организации доколку ова не спречува други луѓе да ги уживаат своите права."
Член 16, Конвенција за правата на детето

Home

FOR THE FIRST TIME IN MACEDONIA MOBILE APPLICATION FOR YOUTH INFORMATION

  • PDF
  • Print
  • E-mail

 

Today, was selected the best Mobile application for the web page http://mladi.ams.mk/ through the contest for creation of mobile application within the National Campaign “Information Right Now” by Coalition of youth organizations SEGA in partnership with the Agency of youth and sport and the Faculty of computer science and engineering FINKI.

Zorica Stamenkovska from the Agency for youth and sport said that the web page for youth is promoted in 2015, and now will receive its own mobile application.

The aim of this page is to offer quality and timely information for young people in our state. The best solution will be awarded with award in amount of 500 euros from the Agency for youth and sport and is part of the priority field by the National Youth Strategy, said Stamenkovska.  

According to Zoran Ilieski from Coalition SEGA, for the first time in Macedonia will be generated the mobile application for all smart phones through which young people will have opportunity to receive quality, timely and effective information from their interest.

It will be provided information which is related to education, scholarships, traveling, training, employment, entrepreneurship skills etc.  All these will be packed in one application that will provide quick overview of information and accuracy, said Ilieski.

The Dean of FINKI Ivan Chorbev, said that the Agency for youth and sport cooperated in number of projects , including contests for informatics and the activities overall for promotion of informatics as a profession that is present.

We have implemented number of projects from this type for development of e-society. The students are applying with their own ideas for development of the application. It will become available for all young people in the country to be able through their mobile phones to receive information for scholarships, contests etc, said Chorbev.

All the teams presented their mobile application in front of commission of five personas that evaluated them according to previous determined criteria.

 

NATIONAL WORKSHOP “HOW TO INCREASE YOUTH PARTICIPATION THROUGH IMPROVEMENT OF THE FUNCTION OF COUNCILS OF YOUTH”

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Coalition of youth organizations SEGA in cooperation with the Agency for youth and sport started the implementation of the project “Youth participation in decision making”.

The project is implemented with support by the National Agency for European educational programmes and mobility, through the programme Erasmus+, Key Action 3 (Structural dialogue)

The aim of this project is to improve the function and the role of the existing Councils of Youth (in the following municipalities: Kavadarci, Shtip, Sv Nikole, Krushevo, Radovish, Negotino, Gazi Baba, Gjorce Petrov, Grad Skopje and Prilep) and in this way to influence the improvement of the youth participation in the democratic life.

The first activity of the project is National workshop with decision makers “How to increase the youth participation through improvement of the function of the Counsil of Youth” that was held on 22.02.2017 in hotel Kontinental, Skopje. The aim of this workshop is to collect opinion of the condition of youth participation at local level, the participants to open discussion for the functioning of the existing Local Councils of Youth as well as to give recommendations for the ways of their improvement. 

Zoran Ilieski – Executive director of Coalition of youth organizations SEGA: “The activities that we implement in this project and the discussions that we will organize should give clear recommendations for how to increase the youth participation through improvement of the function of the Councils of Youth. The inclusion of all stakeholders in the structured dialogue shows their real need to improve this process where all the relevant stakeholders will give their active contribution”.

Zorica Stamenkovska – Agency for youth and sport: “The selection of contact persons who will be responsible in the municipalities for the functioning of the Councils of youth in inevitable, these persons will give help and support and will enable their participation in the decision making processes”.

Last Updated on Thursday, 02 March 2017 14:03

 

Потпишан Меморандум за соработка за младинско информирање

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт Директорот Марјан Спасески, Извршниот директор на Коалиција "СЕГА" Зоран Илиевски, раководителот на Центарот за односи со јавноста при Универзитетот "Гоце Делчев"-Штип Влатко Mиленкоски, проректорот за финансии на Универзитет "Св.Климент Охридски"- Битола проф. д-р Светлана Николовска и основачот на Млади ИНФО Интернационал Антоанета Иванова потпишаа Меморандум за соработка.

Иницијативата за потпишување на Меморандумот произлезе од делот на исполнување на превземените обврски од Акциониот план за имплементација на Националната Стратегија за Млади. 

Целта на Меморандумот е достапноста и транспарентноста на информациите од интерес на младите за остварување на нивните потреби како и вмрежување на институциите и организациите чија основна активност е информирање на младите.

Како дел од меморандумот е и спроведување на кампања за младинско информирање која ќе има за цел подобрување на Младинското информирање во Република Македонија. 

Активностите од Кампањата вклучуваат секојдневна комуникација со вклучените младински организации од цела Македонија, давање на инструкции за online делот на кампањата, дизајнирање и печатење на промотивен материјал за кампањата, контакт со медиумите за покриеност на настаните со млади, објавување на Конкурс за креирање на мобилна апликација и објавување на Конкурс за изработка на анимирано видео за промоција на мобилната апликација.

Агенцијата за млади и спорт ќе обезбеди парични награди во вредност од 30.000 денари за мобилната апликација и 18.000 денари за анимираното видео.

Останатите потписници на овој меморандум, ќе се вклучат во активностите преку редовно информирање, отстапување медиумски простор за кампањата за младинско информирање како и размена на информации кои се во интерес на младите.

 

Page 6 of 46

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

Contact us

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

May 2017 June 2017 July 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30