Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на образование. Дисциплината во училиштата треба да го почитува човечкото достоинство на децата. Основното образование треба да биде бесплатно."
Член 28, Конвенција за правата на детето

Home

ЈАВЕН ПОВИК: КОАЛИЦИЈА СЕГА ИМА ПОТРЕБА ОД ДВАЈЦА ПРАКТИКАНТИ

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Согласно со активните мерки од оперативниот план за вработување на Владата на Република Македонија во проектот “Поддршка за вработување на млади лица, долгорочно невработени и жени” кој е имплементиран од АВРМ, во Потомпонента 1.1 Практиканство како поддршка за вработување на млади лица до 29 години, Коалиција на младински организации СЕГА објавува повик за две места за практиканство за времетраење од 3 месеци:

Коалиција на младински организации СЕГА објавува

ЈАВЕН ПОВИК за практиканство

Работна позиција: Помошник на ЕВС* Координатор
Број на извршители: 2 практиканти
Времетраење на ангажманот за практикантство: 3 месеци
Месечен надомест за практиканство: 6.261,00 денари, со вклучено осигурување во случај на несреќа при работа и персонален данок на доход
Краен рок за аплицирање: 24.02.2017
Потребна документација: CV и мотивационо писмо
Адреса за аплицирање: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Назнака: APLIKACIJA ZA PRAKTIKANTSTVO
Потребни квалификации:
 • Млади евидентирани невработени лица до 29 години, активни баратели на работа, кои претходно немаат работно искуство односно претходно немаат засновано работен однос, и кои досега немаат учествувано во програмата за практиканство
 • Минимум средно образование
 • Познавање на англиски јазик (напредно ниво) и компјутери
 • Напредни компјутерски вештини (дизајн, веб, социјални мрежи) ќе се сметаат за предност
Практикантот ќе се стекне со следните знаења и вештини:
 • Подобрување на комуникациски вештини
 • Подобрување на англискиот јазик (говорни и пишани вештини)
 • Подобрување на компјутерски вештини
 • Раководење со техничка опрема

 

Задачи и одговорности на практикантот:
Координација на ЕВС волонтери:
 • Да ги запознае волонтерите со културата, традицијата, начините на живот во Македонија; 
 • Да организира дневни состаноци за планирање на работата на волонтерите;
 • Помош и поддршка во реализацијата на активностите на волонтерите;
 • Административна и техничка поддршка за време на престојот на волонтерите;
 • Да го следи личниот и професионален развој на волонтерите;
 • Редовно да контактира со ЕВС координаторот;
 • Подготовка на дневни извештаи и доставување до ЕВС координаторот;
 • Минимум еднаш неделно да остварува индивидуални неформални средби со волонтерот за негова поддршка.
Поддршка на работата на Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА:
 • Поддршка во спроведување на активности на локално ниво
 • Прибирање на информации корисни за младите луѓе од општина Прилеп
 • Помош во пишување на месечни извештаи  
Опционално (во зависност од способностите):
 • Дизајн на публикации, флаери и брошури
 • Администрирање на веб страни
 • Унапредување на примената на социјалните мрежи во информирање на младите.

 

* ЕВС - Европски Волонтерски Сервис. 

Last Updated on Wednesday, 15 February 2017 13:28

 

OPENED YOUTH INFORMATIVE CAREER CENTER IN SKOPJE

 • PDF
 • Print
 • E-mail

The project “Open door – for youth by youth” is implemented by Coalition of youth organizations SEGA in partnership with EASP from Macedonia and KABA from Slovakia and its aim is social inclusion of vulnerable group of young people through creation of equal opportunities for access into the labor market and employability enhancement through building of skills for their inclusion into the labor market.

On 14th of February 2017 a promotion of the Youth Informative Career Center “Open door – for youth by youth” was realized in Skopje in the office of the Workers University “Koco Racin” – Skopje.

With this project will be significantly improved the knowledge, skills and capabilities of young people from vulnerable categories, that will serve for their guidance into the labor market and identification of their appropriate job place – Zoran Ilieski, Executive director of Coalition SEGA.

The Manager of the Center for employment, Slobodanka Aleksovska – There is a need of coordinative and mutual access of the Agency for employment and the Centers for social work aiming to motivate young people that are in social risk.

In the new Informative Career Center it is envisaged to be trained in total 28 young people that come from families users of social help.

The project “Fostering social inclusion through employability enhancement – Open door for youth by youth” is supported by the programme Fostering social inclusion, component IPA4, Human Resources development, by the European Union.

Project Fostering social inclusion through employability enhancement "Open door - for youth by youth" financed by the European Union 

 

OPENED YOUTH INFORMATIVE CAREER CENTER IN PRILEP

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Prilep, 09.02.2017 – Today in Prilep was opened and promoted the Youth Informative and Careet Center “Open door – for youth by youth” and was promoted the project “Fostering Social Inclusion through employability enhancement – Open door for youth by youth”.

The main reason for opening of this Youth Career Center is to provide space for additional training for youth – that come from families users of social help. This project has aim to provide better social inclusion of this category of young people. Through the number of trainings that will encompass 28 young people from Prilep – who come from families users of social help it will be provided help for their employment and to find their place on the labor market, therefore the create their own career portfolio and to determine their competences, skills and knowledge as a base for their place into the labor market – Zoran Ilieski, Executive director of Coalition SEGA.

The cooperation with the Center for social work within this project consists of selection of young people – that come from families who are users of social help. The selection will be made by the trained person from the Center for social work through information and direct contact with young people from this category for the help and support that this project offers and the trainings that will be realized within the same – Snezana Jovanoska, Director of the Center for social work.

This is a proof that Prilep is one of the municipalities users of EU funds, therefore through this IPA programme in cooperation with Coalition SEGA and the Center for Social help, this interesting project is realized for young people from vulnerable categories that will enable them to use the Career Center and to be part of the number of trainings in order to be more competitive into the labor market, therefore through the additional qualification that they will acquire will be able to easily find job in the City of Prilepthe Mayor of the City of Prilep, Marjan Risteski.

The project is realized with support of EU and is part of the second grant scheme from the component IPA4 with specific aim for social inclusion, and is implemented by the Coalition of youth organizations SEGA in partnership with KABA from Slovakia and EASP from Macedonia.

The project Fostering social inclusion through employability enhacemement"Open door - for youth by youth" financed by the European Union 

 

Page 7 of 46

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

Contact us

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

May 2017 June 2017 July 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30