Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да мислат и да веруваат во што сакаат, и да ја практикуваат својата вероисповест, доколку со тоа не спречуваат други луѓе да ги уживаат своите права. Родителите треба да им даваат насоки на своите деца по овие прашања."
Член 14, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Home

SEGA WELCOMES NEW PEACE CORPS VOLUNTEER

  • PDF
  • Print
  • E-mail

  

It is our pleasure to inform you that starting from 1st of December 2014, in the next two years, at the office of Coalition of youth organizations SEGA will work Caitlin Leigh Fluegge, a new volunteer from the programme Peace Corps.

Peace Cops is an American governmental organization, established in 1961 by the president John F. Kennedy, devoted to world peace and friendship. The aim of this programme is to provide volunteers who will give contribution in the development of the interested countries through exchange of information and experiences. To help promoting a better understanding of Americans on the part of the people served, as well as to help to promote a better understanding of other people on the part of all Americans.

 

PROMOTION OF CHILD RIGHTS AND INTERCULTURAL COMMUNICATION - SUMMER CAMP

  • PDF
  • Print
  • E-mail

     

Во периодот од 23 – 26 Јули 2014, во Банско (Струмица) се реализира Летен Камп на кој учество зедоа вкупно 50 деца на возраст од 14 – 16 години од Прилеп, Куманово, Кавадарци, Теарце и Струмица.

Преку различни креативни активности, на овој летен камп на младите им се овозможи да се стекнат со вештини и да научат за принципите на меѓукултурниот дијалог и промовирање на интеркултурната комуникација. Кампот се фокусираше на промовирање на различните вредности и толеранцијата помеѓу децата и младите со различи култури, како и промовирање на детските права. Како резултат од овие активности децата креираа акциони планови  за кампањи за промовирање на интеркултурната комуникација и детските права во своите градови и училишта. Со кампањите се планира да се прослават два значајни меѓународни датуми: Неделата на Детето во октомври 2014 година, и Универзалниот Ден на Детето - 20 ноември.

Овие активности се организираат во рамките на проектот „Промовирање на детските права и интеркултурната комуникација“, кој Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува во партнерство со Совет за превенција од малолетничка деликвенција (СППМД) - Кавадарци, Македонскиот Центар за Граѓанско Образование (МЦГО) - Скопје, Мајка - Куманово, и Центар за едукација и развој - Теарце, а со поддршка на Детската Фондација Песталоци.

  

 

CELEBRATION OF THE UNIVERSAL CHILDREN’S DAY

  • PDF
  • Print
  • E-mail

     

In occasion of the Universal Children’s Day – 20th of November, Coalition of youth organizations SEGA together with its partner organizations – “CED” – Tearce, “Majka” – Kumanovo, “MCGO” – Strumica and “SPPMD” – Kavadarci, organized activities in Prilep, Kumanovo, Strumica and Kavadarci.

Under the motto “Tastes of different ethnic groups” in Strumica, the Universal Children’s Day was celebrated, through prepared traditional food that is recognized for the two ethnic nationalities, Macedonian and Turkish. One the aims of this event was gaining positive attitude of the representatives of the two ethnic communities through acquiring knowledge for the culture, tradition and history of the different ethnic communities, their interaction and their place and role in the development of the country, recognizing of same or similar foods that are used by the two ethnic groups.

In Prilep this day was celebrated with organization of sport event in volleyball, where participants from all secondary schools in Prilep took participation aiming for intercultural communication and team collaboration. Aiming to raise the awareness of the community for the child rights, in Kumanovo was prepared art exhibition placed at the City Square - in the center of the town, before this exhibition, an art competition was announced for encouraging creative research of the children aged 8 – 16 years with the support of their professors from 9 primary and 4 secondary schools for the universal Children’s Day. 

In Kavadarci, the promotion of child rights, human rights and intercultural communication, in occasion of the Universal Children’s Day was celebrated through a flash mob in the center of the town, as well as with visit of the museum of the City of Kavadarci, the new built church and the mosque from the 19th century, after these activities a workshop was organized in the club of SPPMD in which children from different ethnic backgrounds took participation.

All these activities were implemented within the project “Promotion for children rights and intercultural communication” financed by the Children Foundation Pestalozzi.

 

Page 61 of 70

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

September 2018 October 2018 November 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31