Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"На децата со било каков вид на пречки во развојот треба да им се пружи посебна грижа и подршка за да можат да водат независен живот."
Член 23, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ГРАНТ ВО РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА „АКТИВИРАЈ!“ ПРОГРАМАТА ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ.

  • PDF
  • Print
  • E-mail


На ден 31.01.2018 година, во хотел Холидеј Ин, извршниот директор на Коалиција СЕГА, Зоран Илиески, учествуваше на Церемонијата за доделување на грантови од „Активирај“ програмата за млади грантови.

На церемонијата учество зедоа сите грантисти во рамките на програмата „Подобрување на активната вклученост на македонските граѓански организации во процесот на донесување на одлуки преку зајакнување на новоосновани граѓански организации“.

Коалиција на Младински организации СЕГА е добитник на грант во рамките на оваа програма со проектот „Застапување на Граѓанските организации за активно младинско учество“ кој ќе се реализира во периодот од 8 месеци (февруари  - септември 2018 година). СЕГА го спроведува овој проект во партнерство со Здружение за рурален развој Локална акциска група „Агро Лидер“ од општина Кривогаштани, како и „Младинска иницијатива за регионален развој – МИРР“, Кривогаштани.

 

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

January 2018 February 2018 March 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28