Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на образование. Дисциплината во училиштата треба да го почитува човечкото достоинство на децата. Основното образование треба да биде бесплатно."
Член 28, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА ЗА ОБУЧУВАЧИ

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Коалиција на младински организации СЕГА објавува повик за учество на обука за обучувачи. Оваа обука се реализира како дел од програмата за децентрализирана соработка со регионот Долна Нормандија – Франција која Коалиција СЕГА ја спроведува во партнерство со организацијата Maison Pour Tous Leo Lagrange.

Целта на оваа обука е да се обучат 15 младински работници да испорачуваат комплетен почетен модул за идни младински работници, претставници од организации и институции кои работат со млади.

Учество на обуката може да земат младински работници кои работат во полето на млади и младинско информирање.

Обуката ќе се реализира во периодот од 20 – 23 февруари 2018 година во Струга. Техничките детали за обуката околу сместувањето и патните трошоци ќе бидат споделени дополнително со селектирани учесници.

Сите заинтересирани за учество на оваа обука треба да достават он-лајн апликација на следниот линк.

Краен рок за испраќање на апликации е 12 февруари 2018 година. Ненавремено доставените апликации нема да се разгледуваат. 

Селектираните учесници на обуката ќе бидат известени најдоцна до 14 февруари 2018 година. Предност при селекцијата на учесници ќе имаат кандидатите од организациите членки на Коалиција СЕГА.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации слободно контактирајте со:

Моника Илиоска Кантарџиоска

Програмски менаџер

Коалиција на младински организации СЕГА

Е-маил: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Тел: +389 77 762 767; +389 48 429 390

 

СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНИЈА И ДОЛНА НОРМАНДИЈА

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ЛЕТЕН КАМП ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

July 2018 August 2018 September 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31