Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право на квалитетна здравствена заштита, здрава храна и чиста животна средина."
Член 24, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛНИ ИСТРАЖУВАЧИ

 • PDF
 • Print
 • E-mail

Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот: „Зајакнување на младинската вклученост во локалните заедници“, поддржан од Проект на УСАИД за граѓанско учество спроведуван од Ист Вест Менаџмент Институт (East West Management Institute - EWMI) во партнерство со четири локални граѓански организации: Фондација за интернет општество „Метаморфозис“, Асоцијација за демократски иницијативи (АДИ), Фондација Отворено Општество – Македонија (ФООМ), и Национален Младински Совет на Македонија (НМСМ). Во рамките на овој проект се објавува Повик за локални теренски истражувачи.

Се охрабруваат активисти и членови на младински организации да аплицираат за спроведување на процес на локално прибирање податоци во однос на граѓанското учество во процесите донесување на одлуки. За учество во оваа активност ќе бидат селектирани 24 локални теренски истражувачи собирачи на податоци од следните градови:

1. Велес - 1 лице  11. Радовиш - 1 лице
2. Кавадарци - 1 лице 12. Струмица - 1 лице                      
3. Свети Николе - 1 лице                    13. Прилеп - 1 лице
4. Неготино - 1 лице 14. Битола - 1 лице
5. Штип - 1 лице 15. Ресен - 1 лице
6. Кочани - 1 лице 16. Гостивар - 1 лице
7. Дебар - 1 лице 17. Тетово - 1 лице
8. Охрид - 1 лице 18. Теарце - 1 лице
9. Струга - 1 лице 19. Куманово - 1 лице 
10. Гевгелија - 1 лице                    20. Скопје - 5 лица


Локалните теренски истражувачи ќе имаат обврска да спроведат:

  • Анкети
  • Интервјуа со локални инстутуции
  • 1 Фокус групи (Велес, Штип, Скопје, Куманово, Струга, Струмица, Битола, Тетово) 

Процесот на прибирање на податоци е во рамките на Индексот за младински развој Македонија кој започнува да се применува за прв пат на национално ниво, во периодот април – мај 2018 година.

Ориентациона обука за методологијата на прибирање податоци ќе биде организирана во текот на април 2018 година. За спроведените активности предвиден е соодветен надомест во согласност со обемот на истражување.

Селекцијата ќе се базира врз основа на следните критериуми:

  • Високо образование – завршено или во тек
  • Претходно искуство во теренско истражување
  • Афилијација во граѓански организации кои работат со млади

* предност при селекцијата ќе имаат претставници на организации членки на Коалиција СЕГА.

Кандидатите кои сакаат да се пријават треба да пополнат ја пополнат е-Апликација во која треба да прикачат и своја кратка биографија (CV).

Краен рок за пополнување на апликацијата е 28 март 2018 годинаНенавремено и нецелосно доставените документи нема да се разгледуваат.

Коалиција СЕГА ќе ги контактира само селектираните кандидати.

Кликнете ОВДЕ за да почнете со пополнување на е-Апликацијата за локален теренски истражувач. 

Доколку имате технички проблеми при пополнување на апликацијата контактирајте не на This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

August 2018 September 2018 October 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30