Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"Децата имаат право да се среќаваат и пристапуваат кон групи и организации доколку ова не спречува други луѓе да ги уживаат своите права."
Член 16, Конвенција за правата на детето
 
 

 

 

 

 

      

 КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:     

    

Он-лајн прашалник за мислењето на младите во процесот на креирање на Етички Кодекс за младински работник

  • PDF
  • Print
  • E-mail

 

Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Агенција за млади и спорт го спроведува проектот „Младински работници за младите“. Проектот се спроведува со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог).

Целта на овој проект е да се влијае на младинското учество во демократскиот живот преку унапредување на улогата на Младинскиот Работник. Пристапот кој го предлагаме се базира на  препознавање на улогата Младински работник како посебна професија, како и развивање на “Етички Кодекс за Младински работници” преку кој ќе се стандардизираат професионалните вештини, знаења и способности на младинските работници во услугите кои тие ги обезбедуваат за младите.

На крајот на месец февруари 2018 во рамките на проектот, во Скопје, се одржа Национална работилница со донесувачи на одлуки на национално ниво. Целта на оваа работилница беше дискусија за дефинирање на препораки за подобрување на младинската работа во Македонија, односно дискусија за професијата Младински работник и нејзино признавање, како и идно ситематизирање на работни места за занимањето младински работник. Во периодот од 16 - 19 мај  2018 година ќе се реализира главната активност во проектот и тоа тридневна работилница за креирање на документ „Етички Кодекс за Младински работник“ која ќе се одржи во Струга. На оваа работилница учество ќе земат вкупно 45 учесници (млади на возраст од 18 – 29 години, и донесувачи на одлуки).

Тековна активност во рамките на овој проект е ОН-ЛАЈН прашалник кој е наменет за младите со цел да наведат неколку мислења за Младинскиот работник како етичка професија. Главниот фокус е ставен на креирањето на документот „Етички Кодекс за Младински работник“ со цел да се направи преглед на  мислењето на младите доколку би постоел таков официјален документ дали би имале поголема доверба во Младинските работници кај кои треба да се обратат за прашања и информации од нивни интерес. За таа цел ги покануваме младите да одделат дел од своето време и да го пополнат он-лајн прашалникот на следниот ЛИНК.

Кликнете ОВДЕ за да започнете со пополнување на он-лајн прашалникот за мислењето на младите за Креирање на Етички Код за Младински работник

 

 

Last Updated on Monday, 02 April 2018 09:12

 

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ТРОГЕН!

FLETËPARAQITJE PËR PJESMARRJE NË SHKËMBIMIN NDËRKULTUROR NË FSHATIN E FËIMIJËVE PESTALOCI TROGEN

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

August 2018 September 2018 October 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30