Следете не:

Македонски (Macedonian)EnglishFrançais

"На децата со било каков вид на пречки во развојот треба да им се пружи посебна грижа и подршка за да можат да водат независен живот."
Член 23, Конвенција за правата на детето

Home

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА АНГАЖМАН НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СЕГА

 • PDF
 • Print
 • E-mail

 

Коалиција на младински организации СЕГА објавува

ЈАВЕН ПОВИК за ангажман на определено време

Работна Позиција: Асистент за интеркултурни младински размени во Швајцарија

Коалиција на младински организации СЕГА има потреба од ангажирање на лице за работна позиција во Прилеп: Асистент за интеркултурни младински размени за период од три месеци.

 

Потребните квалификации и искуства за работната позиција: Асистент за интеркултурни младински размени

 • Завршено високо образование или во завршни додипломски студии (се охрабруваат да аплицираат апсолвенти)
 • Активно користење на MS Office
 • Одлично познавање и употреба на англискиот јазик (говор и пишување)
 • Одлични комуникациски вештини
 • Искуство за раководење со проекти
 • Чувство на одговорност во извршувањето на поставените задачи
 • Креативност во пристапот, иницијативност и способност за работа во тим
 • Предност ќе имаат кандидати со претходно работно искуство во организирање на меѓународни настани со деца на возраст од 10 – 18 години (размени, семинари, обуки, работилници).

Главни одговорности:

 • Подготовка на план на активности за реализација на младинска размена
 • Навремена подготовка, објавување на повик за учесници на размени и испраќање на известување до вклучените училишта од РМ
 • Организирање на интервјуа со потенцијални кандидати (ученици) во училиштата кои се дел од соодветната размена
 • Подготовка на извештај од спроведени интервјуа
 • Прибирање и ажурирање на информации и податоци од селектираните учесници
 • Организација на процес за подготовка на групи на ученици за учество на интеркултурните младински размени
 • Организирање и одржување на координативни подготвителни состаноци со супервизори-одговорни професори од вклучените училишта од РМ
 • Редовна комуникација со супервизори за координација на подготвителни и последователни активности
 • Организирање и одржување на подготвителни работилници со селектирани учесници
 • Навремена и прецизна подготовка и испраќање на документи (потребни за реализирање на младинска размена) во Детската Фондација Песталоци во Швајцарија
 • Следење и координација на активностите за време на дво-неделната разменаМониторинг и следење на последователните активности од реализираните интеркултурни размени
 • Редовна подготовка на извештаи за реализираните интеркултурни размени

Одговорностите подразбираат целосна поддршка на Координаторот на интеркултурни размени во Коалиција СЕГА.

Заинтересираните кандидати треба да достават:

 • мотивационо писмо 
 • кратка биографија (вклучително и фотографија)

Целосната документација да се достави најдоцна до 07 август 2017 година на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , или на адреса ул. Цар Самоил бр. 18 Прилеп, (матично, прв спрат - до Средното економско училиште).

Само селектираните кандидати кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју во рок од седум дена од завршувањето на огласот.

Ангажманот на асистентот се однесува на периодот 01 септември – 30 ноември 2017 година, со пробен период од 15 – 31 август 2017 година. Во зависност од перформансите на асистентот возможно е долгорочно продолжување на ангажманот.

Дополнителни информации на телефон 048 429 390, или на е-маил  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

*Добиените лични податоци од апликантите ќе бидат искористени само за потребите на овој повик, а во согласност со Законот за заштита на лични податоци на РМ. 

Last Updated on Monday, 17 July 2017 14:18

 

ANNUAL ASSEMBLY OF COALITION SEGA (2017)

 • PDF
 • Print
 • E-mail

(Skopje, 7th of July 2017), Coalition of youth organizations SEGA help its Annual Assembly in the hotel Continental in Skopje.

According to the daily Agenda the minute from the previous meeting of the Assembly was adopted, also the Programme and Financial report for the work in 2016 and the Annual programme of SEGA for 2017. During the Assembly was made review of the Draft – Strategic plan of SEGA for the period of 2018-2022, as well as presentation of the new upcoming activities in the work of SEGA.

Then, Ms. Sunchica Sazdovska from the office of TACSO in R.Macedonia presented the findings from the Enabling environment for the civil society development Report for 2016.

Coalition of youth organizations SEGA is a national platform for youth organizations active in the field of lobbying for youth policy changes, dedicated to support of youth activism, improvement of the access to information and youth participation in activities aiming for solution of their problems.

 

ROUND TABLE "REGULATION OF PARTICIPATION OF CHILDREN AND YOUTH IN THE EDUCATIONAL LEGISLATIVE"

 • PDF
 • Print
 • E-mail

 

On 28th of June 2017 in Skopje, in hotel Holiday Inn was organized round table “Regulation of the participation of children and youth in the education legislative”. On this event was promoted the initiative for changes and amendments of the Law for secondary school education in direction of integration of the participation of the students in the decision making process in the educational process”

This event aims to provide discussion with the delegates, the Public ombudsman and the NGOs referring to the real youth participation that will be legally regulated.

“It is a fact that the condition in the R.Macedonia with the participation of the students in the schools is on a very low level, where the students has no right to raise their voice and space to express their opinion. Our request is directed to opening of a process for legal changes in the secondary school education where the students in the secondary schools will have a right to participate in the decision making processes in the schools and in all the reforms in the educational system” says the Executive director of Coalition of youth organizations SEGA, Zoran Ilieski.

The deputy Public ombudsmen Vaska Bajramoska Mustafa said that the Public ombudsmen during the realized meetings with the primary and secondary school students has concluded that the participation of the students in the decision making processes in the schools is on a very low level.

 “We implemented research in 2016 for the condition in the schools. The results were disappointing. Only in 61 secondary schools there is some kind of a school organization, but there is no participation of children in the decision making processes. The children elect presidents of their classes who they represent them in the schools, but their representation or advocacy is only because of some of the rights or questions, there is no participation of the students in the field of policy creation”, says Vaska Bajramovska Mustafa.

The conclusion from the present participants, the delegates as well as the representatives from the NGOs is the following:

The changes to be based on the basis of the Convention of the rights of the child with special focus on the right of education; there is a need of wide – range and complete analysis for the participation; the participation of the students in the decision making processes to be systematically regulated through these processes, different forms of organization, monitoring and evaluation, ways for participation and what is most important is for the students to be recognized as an important factor in these processes; there comes the need for legal regulation and strategy”.

“Unified system for inclusion”

 “The municipalities and all the other stakeholders should be included in these processes”.

 “The decentralization is important; there is a need for cognitive revolution/reform, participation of the unaffected sides”

“Ways for encouraging of young people to be actively included in these processes, essential implementation is important too, not just form”.

 “To work according to the lessons learned the politic issues to be out of these processes, the process to be open and inclusive”.

The effects will be evident soon, there is a need for the process to be transparent, with broad involvement, and the process of building capacities of the stakeholders to continue, the process to be continuant and systematic”.

The participation of the students in the decision making processes to be legally guaranteed on a very high level”.

This event is organized by Coalition of youth organizations SEGA, in partnership with the Youth Educational Forum and the First children’s embassy in the world Megjashi”, as part of the activities of the project “Implementation of the Convention on the rights of the child” supported by the Children Foundation Pestalozzi.

 

Page 1 of 46

СЕГА Е ЕУРОДЕСК ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Poll

Do you agree that the Governmental active employment measures will increase youth employment in Macedonia?
 

Contact us

SEGA in media broadcasting

The Coalition of youth organization SEGA is:

member
organization at:

cooperating
organization of:

associate member
organization of
:

 

Calendar of SEGA's Activities

April 2017 May 2017 June 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31