Повик за учество на Обука за младински работници

Повик за учество на Обука за младински работници

Public Calls Hits: 1702

Коалиција на младински организации СЕГА објавува повик за учество на Обука за младински работници. Обуката се организира по стандардите на САЛТО (активност, креативност, активно учество и анализа), а ќе ја испорачува тим од 2 обучувачи од Франција и Македонија.

Целта на оваа обука е да се обучат младински работници да испорачуваат комплетен почетен модул за идни младински работници, претставници од организации и институции кои работат со млади.

Учество на обуката може да земат младински работници кои работат во полето на млади и младинско информирање.

Клучни компетенции со кои ќе се стекнат учесниците по завршувањето на обуката:

Обуката ќе се реализира во периодот од 06 - 09 февруари 2019 година во Струга. Техничките детали за обуката околу сместувањето и патните трошоци ќе бидат споделени дополнително со селектирани учесници.

Сите заинтересирани за учество на оваа обука треба да достават он-лајн апликација на следниот ЛИНК.

Краен рок за испраќање на апликации е 31 јануари 2019 година. Ненавремено доставените апликации нема да се разгледуваат. 

Селектираните учесници на обуката ќе бидат известени најдоцна до 31 јануари 2018 година.

* Предност при селекцијата на учесници ќе имаат кандидатите од организациите членки на Коалиција СЕГА.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации слободно контактирајте со:

Моника Илиоска Кантарџиоска
Раководител на програми
Коалиција на младински организации СЕГА
Е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Тел: +389 77 762 767; +389 48 429 390

Оваа обука се реализира како дел од програмата за децентрализирана соработка со регионот Нормандија – Франција и Република Македонија која Коалиција СЕГА ја спроведува во партнерство со организацијата Maison Pour Tous Leo Lagrange.

Print