First Network of Youth Organizations in Macedonia!

Call Us

+389 (0) 48 429 390

Email at

sega@sega.org.mk

Office Hrs

Monday - Friday:          09.00am until 16.30pm

Blog Grid View

Одржана Конференција „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“

Одржана Конференција „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“

На 21 јуни 2019 година, во хотел ТЦЦ Гранд Плаза во Скопје се одржа Конференција „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“.  Оваа Конференција е во рамките на проектот „Зајакнување на младинската вклученост во локалните заедници” кој го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА, со поддршка од Проектот на УСАИД за граѓанско учество.

Вредности и принципи на работење на Коалиција СЕГА

Вредности и принципи на работење на Коалиција СЕГА

СЕГА е национална платформа на младински организации посветена на лобирање за потребни законски измени, како и посветеност на поддршката на младинскиот активизам, пристап до информации и учество на младите луѓе во активности за решавање на нивните проблеми.

Одржана локална дискусија во Кавадарци на тема:„Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“

Одржана локална дискусија во Кавадарци на тема:„Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“

Како дел од кампањата „ВОЛОНТИРАЈ за доброто на твојата заедница! ИНСПИРИРАЈ ги младите околу тебе!“ на ден 11ти јуни во Кавадарци се одржа  локална дискусија на тема „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата.

Во Тетово се одржа последната локална дискусија од предвидените пет на темата: „Предизвици на практикување на волонтерството во заедницата“

Во Тетово се одржа последната локална дискусија од предвидените пет на темата: „Предизвици на практикување на волонтерството во заедницата“

Во рамките на проектот „Зајакнување на младинската вклученост во локалните заедници “ од Коалиција СЕГА, беше одржана локална дискусија на тема „Предизвици на практикување на волонтерството во заедницата“ организирана од ИРЗ – Тетово.

На 12.06.2019 година, во просториите на Коалиција на младински организации СЕГА, Младински Совет Прилеп одржа панел дискусија на тема: „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“.

На 12.06.2019 година, во просториите на Коалиција на младински организации СЕГА, Младински Совет Прилеп одржа панел дискусија на тема: „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“.

Дискусијата се одржа во рамките на новата кампања на членките на Коалиција СЕГА, по повод 15 години СЕГА насловена како: #Волонтирај за доброто на твојата заедница! #Инспирирај ги младите околу тебе!.

Во Струга одржана Национална работилница за креирање на позицски документ со препораки за превенција на насилен екстремизам

Во Струга одржана Национална работилница за креирање на позицски документ со препораки за превенција на насилен екстремизам

Во периодот од 13 до 16 јуни во Хотел Бисер Струга се одржа Национална работилница за креирање на позицски документ со препораки за превенција на насилен екстремизам.

Во Штип одржана четвртата локална дискусија во рамките на кампањата ВОЛОНТИРАЈ ИНСПИРИРАЈ на тема: „Предизвици на практикување на волонтерството во заедницата“

Во Штип одржана четвртата локална дискусија во рамките на кампањата ВОЛОНТИРАЈ ИНСПИРИРАЈ на тема: „Предизвици на практикување на волонтерството во заедницата“

Како дел од кампањата „ВОЛОНТИРАЈ за доброто на твојата заедница! ИНСПИРИРАЈ ги младите околу тебе!“ на ден 13ти јуни во Штип се одржа четвртата по ред панел дискусија  од предвидените пет дискусии на тема „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“.

Call Us On

Central Office: +389 (0) 48 429 390

Email at

sega@sega.org.mk

Address

18, Car Samoil, 7500 Prilep, Macedonia.

Publish modules to the "offcanvs" position.